pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko: autor tytuł  24h
Księgarnia »
Książki »
»
W dni bezciastkowe lody tylko owocowe. Gastronomia wrocławska w latach...
książka:

W dni bezciastkowe lody tylko owocowe. Gastronomia wrocławska w latach 1945-1956

Dane szczegółowe:
Wydawca: Wydawnictwo eMKA
Rok wyd.: 2018
Oprawa: miękka
Ilość stron: 448 s.
Wymiar: 170x240 mm
EAN: 9788395147111
ISBN: 978-83-9514-711-1
Data: 2018-11-02
32.48  49.90  17.42 do koszyka pozycja dostępna Wyślemy w czasie: 1-3 dni

W dni bezciastkowe lody tylko owocowe. Gastronomia wrocławska w latach 1945-1956 - Romuald M. Łuczyński - opis książki:

Na pierwszy rzut oka praca dotyczy funkcjonowania gastronomii, a więc zagadnień ekonomiczno-społecznych, ale faktycznie czytelnik może otrzymać dużo więcej - studium obyczajowości żywieniowej w ówczesnej rzeczywistości społecznej. Przez to można powiedzieć, że to dzieło dostarcza wiedzy historycznej, ale i socjologiczno-kulturowej.

Książka jest adresowana do szerokiego grona odbiorców - różnych profesji i specjalności naukowych, w różnym wieku, bardziej do tych z Wrocławia, ale i dla innych będzie ciekawą lekturą.

Fragment recenzji wydawniczej prof. dr hab. Janusza Olearnika

Książka „W dni bezciastkowe lody tylko owocowe. Gastronomia wrocławska w latach 1945-1956” - oprawa miękka - Wydawnictwo eMKA.

Książka posiada 448 stron i została wydana w 2018 r.

Oceń, napisz recenzję/opinię [+]
  Bądź pierwszy - napisz opinię, recenzję o książce "W dni bezciastkowe lody tylko owocowe. Gastronomia wrocławska w latach..."
Romuald M. Łuczyński - autor m.in.:
Produkty podobne:
Projektowanie systemów logistycznych - okładka książki
Projektowanie systemów logistycznych... Marianna Jacyna, Konrad Lewczuk
Ekonomia społeczna. Teoria i praktyka - okładka książki
Ekonomia społeczna. Teoria i praktyka przedsiębiorczości... Eugeniusz Brzuska, Iwona Kukulak-Dolata, Mariusz Nyk (red.)