pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Polski przewodnik PALEO. Teoria, praktyka i przepisy

Dane szczegółowe:
Wydawca: Publicat
Rok wyd.: 2016
Oprawa: miękka
Ilość stron: 304 s.
Wymiar: 210x265 mm
EAN: 9788324521593
ISBN: 978-83-2452-159-3
Data: 2016-09-27
Cena wydawcy: 54.00 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Zainspiruj się! Jedz zdrowo, jedz sezonowo i lokalnie, bo o to właśnie chodzi w paleo.

Dieta paleo to odpowiedź na coraz bardziej zmodyfikowaną żywność i zanieczyszczone środowisko. Nie chodzi w niej bynajmniej o jedzenie mamuta, polowanie i spanie w szałasie, lecz o względny powrót do naturalności, na tyle, na ile to jest możliwe. Kiedy potrzebuję więcej węglowodanów, sięgam po ziemniaki, bataty, owoce, miód. Nie liczę kalorii, nie liczę makroskładników, każdego dnia moje ciało mi podpowiada, czego potrzebuje - Iwona Wierzbicka

W książce znalazły się wyczerpujące informacje na temat paleo dzięki Iwonie, która dzieli się swoją bogatą wiedzą i doświadczeniem z codziennej pracy z pacjentami. Z kolei ja w części praktycznej przekazuję swój warsztat i efekt kilkumiesięcznej pracy nad przepisami i zdjęciami. Zależało mi na tym, aby osadzić dietę paleo w naszych polskich realiach, więc korzystałam przede wszystkim z potraw, które znały nasze mamy, babcie i prababcie." - Katarzyna Karus-Wysocka

Książka "Polski przewodnik PALEO. Teoria, praktyka i przepisy" - Iwona Wierzbicka, Katarzyna Karus-Wysocka - oprawa miękka - Wydawnictwo Publicat. Książka posiada 304 stron i została wydana w 2016 r.