pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Po pierwsze tradycja

Autor książki:

Aleksandra Juszkiewicz

Dane szczegółowe:
Wydawca: Burda
Rok wyd.: 2020
Oprawa: twarda
Ilość stron: 200 s.
Wymiar: 206x204 mm
EAN: 9788380537996
ISBN: 978-83-8053-799-6
Data: 2021-01-05
Cena wydawcy: 41.46 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Opowieść kulinarna zwyciężczyni dziewiątej edycji programu Master Chef.

Kuchnia polska jest zaskakująca, pełna smaków i wariacji... Chciałam zaakcentować moją przynależność do jednego z najpiękniejszych miejsc w Europie - Warmii i Mazur. Dlatego właśnie znajdziecie w tej książce wiele przysmaków z tego regionu.

Zdaniem Aleksandry Juszkiewicz, nie trzeba sięgać po egzotyczne produkty, aby stworzyć potrawę doskonałą. Wystarczy bogactwo rodzimych pól, lasów i jezior. Wśród propozycji pojawiają się więc takie rarytasy, jak: leśne grzyby z proziakami, żeberka z leszcza, farszynki, plińce czy słodkie makowniki. Przepisy są nieskomplikowane, a składniki łatwo dostępne. Ola wiele tradycyjnych dań wzbogaciła autorską nowoczesną nutą. Warto spróbować tej wersji kuchni Warmii i Mazur i przekonać się, jakie bogactwo smaków kryje jeden z najpiękniejszych regionów naszego kraju.


Książka "Po pierwsze tradycja" - Aleksandra Juszkiewicz - oprawa twarda - Wydawnictwo Burda. Książka posiada 200 stron i została wydana w 2020 r.