pokaz koszyk
tylko: autor tytuł  24h
»
»
»
Pieczenie ciast
książka:

Pieczenie ciast

Dane szczegółowe:
Wydawca: Wydawnictwo Graf-ika
Rok wyd.: 2019
Oprawa: twarda
Ilość stron: 212 s.
Wymiar: 155x215 mm
EAN: 9788365602664
ISBN: 978-83-6560-266-4
Data: 2019-04-29
Cena: 38.82  Cena wydawcy: 56.00 zł Oszczędzasz: 17.18 do koszyka pozycja dostępna Wyślemy w czasie: 24 h

Pieczenie ciast - Róża Makarewiczowa - opis książki:

Ciasto - plastyczna i elastyczna masa powstała przez zagniecenie mąki, wody i innych składników, np. cukru, jajek, tłuszczów.

Niektóre ciasta, np. na bezy lub makaroniki nie zawierają w swoim składzie w ogóle mąki. Do wielu ciast dodaje się nie wodę, lecz mleko, maślankę, kefir, jogurt, roztopione masło, olej, sok owocowy, napój gazowany itp. Zdarza się też, że nie ma w nich żadnego płynu, tylko jajka, np. ciasta na biszkopty, lub też miód, np. ciasta na niektóre pierniki i miodowniki. W zależności od przeznaczenia może zostać poddane fermentacji przy pomocy drożdży lub zakwasu, co spulchnia lub czasami zakwasza ciasto. W celu spulchnienia ciasta używa się również np. sody oczyszczonej, proszku do pieczenia, lub piany z białek.

Ciasta można piec, gotować i smażyć, a otrzymuje się makarony, kluski, pieczywo zwykłe (chleby), półcukiernicze (chały, strucle) i cukiernicze (ciasta, ciastka, torty).

Książka „Pieczenie ciast” - oprawa twarda - Wydawnictwo Graf-ika.

Książka posiada 212 stron i została wydana w 2019 r.

Oceń, napisz recenzję/opinię [+]
  Bądź pierwszy - napisz opinię, recenzję o książce "Pieczenie ciast"
Róża Makarewiczowa - autor m.in.:
Praktyczna Kuchnia - okładka książki
Praktyczna Kuchnia Róża Makarewiczowa;
Produkty podobne:
Kuchnia domowa. Dieta bezmleczna - okładka książki
Kuchnia domowa. Dieta bezmleczna Miller Rogers, Emily White
Free Słodkości bez glutenu, mleka, - okładka książki
Free Słodkości bez glutenu, mleka, jajek, cukru Rosella Venezia, Gabila Gerardi