pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Pieczarki, kurki i inne grzyby

Grzyby - jadalne, trujące - zbieranie grzybów
Dane szczegółowe:
Wydawca: Bauer-Weltbild Media (KDC)
Rok wyd.: 2008
Oprawa: miękka
Ilość stron: 96 s.
Wymiar: 145x210 mm
EAN: 9788374049207
ISBN: 978-83-7404-920-7
Data: 2008-12-01
pozycja niedostępna

Opis książki:

"* zupy, sałatki i przekąski, makaron, ryż i dodatki *mięso, dziczyzna i drób. ryby i owoce morza *dla zabieganych – faszerowane kotlety z grzybami do przygotowania w 20 minut *dla kuchennych wirtuozów – ravioli z borowikami gotowe w godzinę 100 przepisów z grzybami uprawnymi i leśnymi w roli głównej! Wyjątkowa okazja skosztowania mięs w sosie borowikowym, zupy-kremu z ziemniaków i kurek albo kotletów grzybowych! Jeśli lubisz zbierać grzyby, naucz się również je przyrządzać! Dowiedz się, jak czyścić, suszyć gotować, smażyć, grillować i przechowywać przyniesione z lasu lub sklepu trufle, borowiki, boczniaki... Następnie przyjrzyj się przepisom kuchni polskiej, włoskiej, francuskiej i azjatyckiej. Okazuje się, że grzyby doskonale nadają się zarówno do zup, jak i głównych dań oraz deserów. Przy każdej potrawie znajdziesz kolorowe zdjęcie oraz informacje o czasie przygotowania, zawartości białka, tłuszczu, węglowodanów i kalorii."

Książka "Pieczarki, kurki i inne grzyby" - oprawa miękka - Wydawnictwo Bauer-Weltbild Media (KDC). Książka posiada 96 stron i została wydana w 2008 r.