pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Nalewki i likiery we współczesnej kuchni

Autor książki:

Wojciech Lewandowski

Dane szczegółowe:
Wydawca: Olimp Media
Rok wyd.: 2011
Oprawa: twarda
Ilość stron: 144 s.
Wymiar: 200x140 mm
EAN: 9788377070611
ISBN: 978-83-7707-061-1
Data: 2011-07-18
Cena wydawcy: 29.90 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Przekonaj się, że wytwarzanie nalewek i likierów wcale nie jest trudne! W niniejszej publikacji autor, pasjonat domowego wyrobu żywności, prezentuje sprawdzone receptury na rozmaite nalewki i likiery głównie owocowe, ale także ziołowe oraz kwiatowe. Znajdziesz tu przepisy m.in. na morelówkę, wytrawną nalewkę z pigwy, wiśniówkę, słodki jarzębiak, kminkówkę i likier pomarańczowo-kawowy. Receptury poprzedza rozdział, w którym zostały zawarte informacje na temat wytwarzania nalewek: jak należy rozcieńczać spirytus do pożądanej mocy, jakie owoce, zioła i kwiaty najlepiej wybierać, wreszcie jakie akcesoria warto zgromadzić przed przystąpieniem do nastawiania tych szlachetnych trunków.

Książka "Nalewki i likiery we współczesnej kuchni" - Wojciech Lewandowski - oprawa twarda - Wydawnictwo Olimp Media. Książka posiada 144 stron i została wydana w 2011 r.