pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Najlepsze ciasta świata

Autor książki:

Tamara Milstein

Dane szczegółowe:
Wydawca: Wydawnictwo RM
Rok wyd.: 2009
Oprawa: miękka
Ilość stron: 96 s.
Wymiar: 220x240 mm
EAN: 9788372437761
ISBN: 978-83-7243-776-1
Data: 2009-10-26
Cena wydawcy: 29.90 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Kawałek ciasta zdecydowanie poprawia humor. Niezależnie od tego, w jakiej części świata przebywasz, zawsze możesz liczyć na deser w postaci ciasta lub tortu.
W książce tej znajdziesz przepisy na ciasta śródziemnomorskie, dalekowschodnie, amerykańskie, azjatyckie i pochodzące z egzotycznych wysp Pacyfiku. Nie są one skomplikowane, a przygotowanie tych przysmaków nie wymaga wielkiego doświadczenia w pieczeniu. Starannie dobrane składniki, dostępne w naszych sklepach, łączą w sobie niezwykłe smaki i aromaty.
Sycylijski jabłecznik lub syryjskie ciasto orzechowe możesz podać do popołudniowej herbaty. Po pikantnym obiedzie warto zjeść hinduski bananowiec jogurtowy lub przepyszne ciasteczka pomarańczowe z kardamonem. Chińskie ciasto z syropem imbirowym będzie doskonałym zakończeniem posiłku w stylu azjatyckim. Możesz także rozkoszować się niepowtarzalnym smakiem meksykańskiego ciasta czekoladowego. W książce podano także przepisy na ciasta na ostro. Desery te są często serwowane na przyjęciach ze szwedzkim stołem lub piknikach.

Książka "Najlepsze ciasta świata" - Tamara Milstein - oprawa miękka - Wydawnictwo RM. Książka posiada 96 stron i została wydana w 2009 r.