pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Leśne specjały

Autor książki:

Ewa Aszkiewicz

Grzyby - jadalne, trujące - zbieranie grzybów
Dane szczegółowe:
Wydawca: Olesiejuk
Rok wyd.: 2014
Oprawa: twarda
Ilość stron: 96 s.
Wymiar: 175x240 mm
EAN: 9788327404374
ISBN: 978-83-274-0437-4
Data: 2014-04-14
Cena wydawcy: 9.99 złpozycja niedostępna

Opis książki:

W Leśnych specjałach zgromadziliśmy niebanalne pomysły na wykorzystanie darów lasu. Proponujemy receptury na przepyszne zupy owocowe ciasta i desery z malinami jagodami jeżynami czy poziomkami oraz na wyśmienite konfitury i nalewki z leśnych owoców. Znalazły się tu również przepisy na potrawy ze świeżych i suszonych grzybów oraz z dodatkiem orzechów laskowych. Oczywiście nie mogło zabraknąć receptur na dziczyznę - np. na kotlety z młodego dzika czy zrazy z sarniny. Ewa Aszkiewicz jest znaną i cenioną autorką książek kulinarnych. Od lat pieczołowicie kultywuje bogate tradycje kulinarne swojej rodziny sięgające połowy XIX wieku. W serii Leśne specjały Wiejskie specjały Domowa paszteciarnia Domowa pierogarnia.

Książka "Leśne specjały" - Ewa Aszkiewicz - oprawa twarda - Wydawnictwo Olesiejuk. Książka posiada 96 stron i została wydana w 2014 r.