pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Kulinarny przewodnik grzybiarza

Autor książki:

Tadeusz Barowicz

Grzyby - jadalne, trujące - zbieranie grzybów
Dane szczegółowe:
Wydawca: Olimp Media
Rok wyd.: 2012
Oprawa: twarda
Ilość stron: 128 s.
Wymiar: 165x240 mm
EAN: 9788377070864
ISBN: 978-83-7707-086-4
Data: 2012-07-16
pozycja niedostępna

Opis książki:

Kulinarny przewodnik grzybiarza przekonuje, że z grzybów można przyrządzić całe mnóstwo dań na różne sposoby. Znajdziecie w nim 120 przepisów na codzienne i wykwintne potrawy. Łączy je wspólna cecha: łatwość wykonania.

Autor proponuje receptury na sałatki, przystawki, zupy, sosy i dania główne z grzybami świeżymi, suszonymi lub marynowanymi - m.in. na sałatkę ziemniaczaną z grzybami, pasztet grzybowy, krem grzybowy z serem feta, kotlety z kaszy i grzybów, kaczkę pieczoną z grzybami, karpia pieczonego z pieczarkami i grzybowe leczo.

Ponadto prezentuje pomysły na przetwory z grzybów - np. kwaszone kurki i rydze czy grzyby pasteryzowane w tłuszczu.

Dodatkowym atutem książki jest rozdział wstępny na temat rozpoznawania grzybów oraz ich przyrządzania. To nieodzowny przewodnik kulinarny dla miłośników dań z grzybów.

Książka "Kulinarny przewodnik grzybiarza" - Tadeusz Barowicz - oprawa twarda - Wydawnictwo Olimp Media. Książka posiada 128 stron i została wydana w 2012 r.