pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Kuchnia żydowska Balbiny Przepiórko

Autor książki:

Piotr Bikont

Dane szczegółowe:
Wydawca: Rebis
Rok wyd.: 2011
Oprawa: twarda
Ilość stron: 288 s.
Wymiar: 190x220 mm
EAN: 9788375103847
ISBN: 978-83-7510-384-7
Data: 2011-05-18
Cena wydawcy: 43.21 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Napisana przez Piotr Bikonta książka poświęcona kuchni Żydów polskich. Piotr Bikont reżyser dziennikarz i krytyk kulinarny kreśli w tej niezwykłej bogato ilustrowanej książce wizję kuchni żydowskiej dostosowanej do wymogów i gustów współczesnego odbiorcy. Oprócz przepisów na cenione przez smakoszy na całym świecie potrawy czytelnik znajdzie tutaj także wiele cennych informacji na temat kultury i historii Żydów. Atutem książki jest jej wyjątkowa szata graficzna dzięki której będzie ona wspaniałym prezentem zarówno dla wszystkich miłośników wybornej kuchni jak i kolekcjonerów pięknych książek. Piotr Bikont wraz z Robertem Makłowiczem pisał dla takich czasopism jak Wprost i Newsweek. Jest także współautorem znanych i popularnych książek m.in. Dialogów języka z podniebieniem Listów pieczętowanych sosem i Stołu z niepowyłamywanymi nogami.. Przewodniczący Kapituły Dobrego Smaku.

Książka "Kuchnia żydowska Balbiny Przepiórko" - Piotr Bikont - oprawa twarda - Wydawnictwo Rebis. Książka posiada 288 stron i została wydana w 2011 r.