pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Kuchnia toskańska

Autor książki:

Piotr Adamczewski

Dane szczegółowe:
Wydawca: RM
Rok wyd.: 2017
Oprawa: miękka
Ilość stron: 160 s.
Wymiar: 165x235 mm
EAN: 9788377736890
ISBN: 978-83-7773-689-0
Data: 2017-03-06
Cena wydawcy: 29.99 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Kuchnia toskańska to książka palce lizać! Apetyczne przepisy na dania rybne, mięsne i wegetariańskie oraz zupy i desery uzupełnione zostały wyborem smakowitych felietonów. Piotr Adamczewski z charakterystyczną swadą opowiada m.in. o chlebie pieczonym bez soli i wytłaczaniu aromatycznej oliwy, o bistecca alla fiorentina i wonnych ogrodach ziołowych, o zadziwiającej rybie z wieprzka i czarnym kogucie z etykietki chianti, o rzece brunello di Montalcini, o toskańskich miastach, miasteczkach, restauracjach i trattoriach?

Piotr Adamczewski - reporter, krytyk kulinarny "Polityki", autor bloga "Gotuj się!" oraz książek kulinarnych (m.in. Smakosz wędrowny, Męskie gotowanie, Krwawa historia smaków, Rok na stole, Wędrówka po stołach Europy), który świat poznawał smakowicie - za stołem i od kuchni, współautor przewodników po restauracjach Warszawy i okolic.

Książka "Kuchnia toskańska" - Piotr Adamczewski - oprawa miękka - Wydawnictwo RM. Książka posiada 160 stron i została wydana w 2017 r.