pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Kuchnia grecko-polska i polsko-grecka

Autor książki:

Ola Lazar

Dane szczegółowe:
Wydawca: KDC
Rok wyd.: 2005
Oprawa: twarda
Ilość stron: 440 s.
Wymiar: 130x205 mm
EAN: 9788374042178
ISBN: 83-7404-217-6
Data: 2011-01-12
pozycja niedostępna

Opis książki:

Ena souvlaki parakalo - Poproszę souvlaki Dla smakoszy Grecja to idealne miejsce na wakacje, bo to właśnie w greckiej kuchni, jak w soczewce, skupiają się trendy i tradycje kulinarne krajów basenu Morza Śródziemnego - arabskie przyprawy, włoskie makarony, bałkańskie sery i charakterystyczne lokalne wina. A do tego doskonała, naprawdę wyjątkowa oliwa o pięknej barwie i głębokim aromacie. Wszystkich składników aromatycznych Grecy używają z umiarem, pierwszeństwo dając dobrej jakości lokalnym produktom - warzywom, młodemu mięsu czy serom. Co najważniejsze - nam, Polakom, grecka kuchnia bardzo smakuje, a prawie wszystkie greckie dania można z łatwością przygotować w Polsce. Nie wymagają one wielkiej wprawy, dokładnego mierzenia czasu gotowania czy ważenia składników co do grama. Grecy lubią swobodę i niezmiernie rzadko do czegokolwiek podchodzą rygorystycznie. Możemy się czuć w zupełności usprawiedliwieni, jeśli do greckich przepisów - z konieczności czy z wyboru - użyjemy polskich składników: warzyw, serów czy ziół.
Zachęcamy do korzystania z przepisów dobrej domowej kuchni greckiej w naszych polskich domach.
Przyjemność dla podniebienia gwarantowana.

Książka "Kuchnia grecko-polska i polsko-grecka" - Ola Lazar - oprawa twarda - Wydawnictwo KDC. Książka posiada 440 stron i została wydana w 2005 r.