pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Konserwowanie i przechowywanie żywności

Dane szczegółowe:
Wydawca: Bauer-Weltbild Media (KDC)
Rok wyd.: 2008
Oprawa: miękka
Ilość stron: 252 s.
Wymiar: 165x235 mm
EAN: 9788374048989
ISBN: 978-83-7404-898-9
Data: 2008-12-01
pozycja niedostępna

Opis książki:

"Ponad 350 przepisów! Chętnie eksperymentujesz z dodatkami? Spróbuj musztardy z gruszek! Uwielbiasz winogrona? Podaj je w marynacie z cynamonem! Lubisz smak papryki? Zrób z niej pyszny pikantny dżem! - Vademecum wielbiciela przetworów – zasady pasteryzowania, wędzenia, suszenia, kiszenia, zamrażania...
Dowiedz się, jak pasteryzować i peklować. Poznaj właściwe proporcje składników w dżemach i kompotach oraz sekrety produkcji domowych wędlin.
- Królestwo przetworów owocowych – soki, galaretki, konfitury, marmolady, nalewki, wina i likiery...
Od prostego kompotu z wiśni, poprzez pasteryzowane śliwki i gruszki imbirowe do mięs, aż po agrest w przecierze truskawkowym.
- Warzywa i grzyby na dziesiątki nowych sposobów – kwaszonki, sosy, marynaty, przeciery, pikle, keczupy...
Przygotuj pasteryzowane buraki, jarzyny w zalewach, suszoną mieszankę wielowarzywną, kiszone rydze lub marynowane opieńki.
- Kopalnia pomysłów dla smakoszy mięs i ryb – kiełbasy, wędzonki, parówki, pasztety, polędwice, szynki...
Przysmaki z drobiu, cielęciny, wieprzowiny, wątróbki lub boczku pyszne i aromatyczne jak nigdy dotąd."

Książka "Konserwowanie i przechowywanie żywności" - Tadeusz Barowicz, Janusz Barowicz - oprawa miękka - Wydawnictwo Bauer-Weltbild Media (KDC). Książka posiada 252 stron i została wydana w 2008 r.