pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Jesień w kuchni Pięciu Przemian. Przepisy wegetariańskie

Autor książki:

Anna Czelej

Grzyby - jadalne, trujące - zbieranie grzybów
Dane szczegółowe:
Wydawca: Illuminatio
Rok wyd.: 2013
Oprawa: miękka
Ilość stron: 232 s.
Wymiar: 154x205 mm
EAN: 9788363965068
ISBN: 978-83-6396-506-8
Data: 2013-09-19
Cena wydawcy: 34.90 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Jesienią, gdy więcej czasu możemy spędzić w kuchni, zmieniamy sposób przygotowania potraw, dłużej je gotujemy, pieczemy i dusimy. W jesiennym menu zgodnym z Pięcioma Przemianami dominują gęste, zawiesiste zupy, warzywa podawane na ciepło, sałatki z kaszami i warzywami strączkowymi.

Aby zrównoważyć jesienną energię yin, należy spożywać produkty o smaku ostrym, czyli między innymi białe warzywa: korzeń pietruszki i selera, por, cebulę, kalafior czy kapustę, zaś dla wzmocnienia organizmu i rozgrzania go, z umiarem doprawiać potrawy imbirem, czosnkiem lub chili. Jesienią nie możemy zapomnieć o robieniu zapasów i przygotowaniu przetworów z warzyw i owoców, aby móc się cieszyć ich walorami zimą.

Zupa brokułowa z kurkami, zupa cebulowa z kaszą jaglaną, sałatka z fasoli i jarmużu, kotlety z grzybów leśnych z sosem żurawinowym to tylko niektóre z pysznych, zdrowych i zrównoważonych posiłków, które przyrządzisz z tą wyjątkową publikacją. Wszystkie przepisy zawarte w książce są wegetariańskie, sezonowe, a większość także bezglutenowa.

Wykorzystaj bogactwo jesieni z kuchnią Pięciu Przemian!

Książka "Jesień w kuchni Pięciu Przemian. Przepisy wegetariańskie" - Anna Czelej - oprawa miękka - Wydawnictwo Illuminatio. Książka posiada 232 stron i została wydana w 2013 r.