pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
podręcznik:

Jak to zrobić w kuchni

Dane szczegółowe:
Wydawca: Vesper
Rok wyd.: 2011
Oprawa: miękka
Ilość stron: 420 s.
Wymiar: 165x220 mm
EAN: 9788377310007
ISBN: 978-83-7731-000-7
Data: 2011-11-14
Cena wydawcy: 59.90 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Gotowanie jak każda inna profesja opiera się na wielu fortelach. W Jak to zrobić w kuchni opisuję swoje spostrzeżenia sposoby na skrócenie czasu wykonywania kuchennych czynności i sekrety które poznałem w ciągu czterdziestu lat spędzonych w kuchni. Starałem się przekazać tu wiedzę którą nabyłem prowadząc zajęcia dla studentów a oni są w stanie popełnić każdy możliwy błąd lub poznałem przez przypadek podczas pracy w restauracjach gdzie w podbramkowych sytuacjach po prostu trzeba szybko myśleć albo też powoli uczyłem się doskonaląc powtarzane latami techniki w niektórych przypadkach działo się to dzień po dniu i rok po roku. Ta zwięzła ale bogata w treść książka jest podzielona na podstawowe działy wypełnione podpowiedziami jak pracować wydajniej. Można tu znaleźć pozornie oczywiste sugestie - takie jak zakup fartucha który łatwo zawiązać i rozwiązać - ale i mnóstwo zaskakujących rad na przykład dlaczego można wyrzucić garnek z podwójnym dnem i ruszt do mięsa. Jednak większa część tej książki poświęcona jest odpowiedziom na wszystkie te pytania które złożyły się na jej tytuł - począwszy od tego jak nie spalić masła jak panierować kotlety i przechowywać świeże zioła aż po zagadnienie kiedy powinno się zastosować wysoką temperaturę a kiedy niską. James Peterson

Książka "Jak to zrobić w kuchni" - James Peterson - oprawa miękka - Wydawnictwo Vesper. Książka posiada 420 stron i została wydana w 2011 r.