pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Gastronomia wrocławska w czasach małej stabilizacji (1957-1970)

Autor książki:

Romuald M. Łuczyński

Dane szczegółowe:
Wydawca: Atut
Rok wyd.: 2020
Oprawa: miękka
Ilość stron: 598 s.
Wymiar: 160 x 235 mm
EAN: 9788379774074
ISBN: 978-83-7977-407-4
Data: 2021-02-05
54.41 
pozycja dostępna Wyślemy w czasie: 24 h

Opis książki:

Opracowanie poświęcone wrocławskiej gastronomii w latach 1957–1970, w którym czytelnik znajdzie informacje o jej strukturze, typach funkcjonujących zakładów oraz ich umiejscowieniu na terenie Wrocławia.

Autor pisze również o prowadzonej przez lokale działalności rozrywkowej oraz przedstawia jadłospisy, opisuje też o różne problemy z klientelą (gastronomiczne miscellanea). Wszystko to zostało ukazane na tle ówczesnych przemian społeczno-politycznych i kulturalnych zachodzących w kraju oraz z uwzględnieniem lokalnej specyfiki wrocławskiej.

Książka została opatrzona indeksem osób oraz wykazem lokali gastronomicznych działających we Wrocławiu w omawianym okresie, na uwagę zasługują również ilustracje znakomicie uzupełniające treść opracowania.

Książka "Gastronomia wrocławska w czasach małej stabilizacji (1957-1970)" - Romuald M. Łuczyński - oprawa miękka - Wydawnictwo Atut. Książka posiada 598 stron i została wydana w 2020 r. Cena 54.41 zł. Zapraszamy na zakupy! Zapewniamy szybką realizację zamówienia.