pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Fotografia kulinarna. Od zdjęcia do arcydzieła

Autor książki:

Nicole S. Young

Dane szczegółowe:
Wydawca: Helion
Rok wyd.: 2016
Oprawa: miękka
Ilość stron: 272 s.
Wymiar: 200x240 mm
EAN: 9788328324909
ISBN: 978-83-2832-490-9
Data: 2016-10-28
Cena wydawcy: 59.00 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Niemal każdy z nas fotografuje potrawy. Niezależnie od tego, czy uwieczniamy piękny tort z białego marcepanu, czy prowadzimy bloga kulinarnego, czy po prostu przesyłamy fotkę na Facebooka, chcemy wykonać piękne zdjęcie, które w pełni odda charakter i smak potrawy. Nierzadko usiłujemy przy tym nadać fotografii własny, indywidualny styl, tak aby przykuła uwagę widza. Jednym zdaniem, fotografia potrawy ma wyglądać pięknie i nasuwać myśli o jej pysznym smaku!
Niniejsza książka jest drugim, zaktualizowanym wydaniem bestsellerowego poradnika tworzenia doskonałych zdjęć kulinarnych. Autorka niezwykle ciekawie i przystępnie przedstawia najważniejsze podstawy fotografii, prezentuje tajniki stylizacji i dekoracji potraw, a także wprowadza do metod korekcji zdjęć w programie Adobe Lightroom. Sporo miejsca poświęcono publikowaniu własnych prac, przygotowaniu profesjonalnego portfolio i budowaniu swojej pozycji jako twórcy pięknych zdjęć.

Najważniejsze zagadnienia:
- podstawy fotografii - sprzęt, jego rodzaje i najważniejsze ustawienia,
- oświetlenie kadru,
- tajniki kompozycji, kadrowania i świadome korzystanie z perspektywy,
- edycja zdjęć w Adobe Lightroomie,
- stylizacja potraw na potrzeby fotografii kulinarnej, rekwizyty i dekoracja,
- studia przypadków.

Spraw, aby dzieła sztuki kulinarnej wyglądały jeszcze pyszniej!

Książka "Fotografia kulinarna. Od zdjęcia do arcydzieła" - Nicole S. Young - oprawa miękka - Wydawnictwo Helion. Książka posiada 272 stron i została wydana w 2016 r.