pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Europa w kuchni

Dane szczegółowe:
Wydawca: Otwarte
Rok wyd.: 2007
Oprawa: twarda
Ilość stron: 204 s.
Wymiar: 170x240 mm
EAN: 9788375150452
ISBN: 978-83-7515-045-2
Data: 2006-01-25
Cena wydawcy: 44.00 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Gwiazdy programu Europa da się lubić zapraszają w niezwykłą kulinarną podróż EUROPA W KUCHNI. Pełna ciepła i humoru książka kucharska przeplatana licznymi fotografiami i osobistymi poradami. Paolo Cozza Elisabeth Duda Theofilos Vafidis Conrado Moreno Walentyna Jałocha i Kevin Aiston w rozmowach z warszawską restauratorką i dziennikarką Joanną Pawełczak zdradzają sekrety smaków i zapachów wielu wspaniałych narodowych potraw. Prostym oryginalnym apetycznym przepisom na tradycyjne dania i rodzinne przysmaki towarzyszą barwne opowieści ciekawostki anegdoty oraz nostalgiczne wspomnienia z dzieciństwa. Dowiedz się do czego zdolny jest Włoch żeby dobrze zjeść gdzie w Europie kiełbasa domowej roboty jest na wagę złota który naród naprawdę wymyślił pizzę i gdzie najdłużej jada się posiłki. Poznaj niezawodny przepis na grecki obiad za który pokocha cię teściowa i na wykwintną angielską kolację dla szefa po której z pewnością dostaniesz podwyżkę.

Książka "Europa w kuchni" - oprawa twarda - Wydawnictwo Otwarte. Książka posiada 204 stron i została wydana w 2007 r.