pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Encyklopedia gotowania 01/2015. Najlepsze przepisy na przekładańce i biszkopty

Dane szczegółowe:
Wydawca: Prószyński
Rok wyd.: 2015
Oprawa: miękka
Ilość stron: 176 s.
Wymiar: 142x202 mm
EAN: 9788379611522
ISBN: 978-83-7961-152-2
Data: 2015-02-06
pozycja niedostępna

Opis książki:

Książka z przepisami na lekkie i puszyste ciasta biszkoptowe oraz przekładańce.

W tej książce proponujemy najlepsze przepisy na ciasta biszkoptowe oraz przekładańce. Biszkopt jest podstawą do przygotowania pysznego ciasta przekładanego kremem, marmoladą i innymi dodatkami.

Klasyczny biszkopt nie zawiera tłuszczu, a cała jego tajemnica polega na bardzo dokładnie ubitej pianie z białek, którą tuż przed pieczeniem miesza się szybko, ale delikatnie z pozostałymi składnikami, tzn. żółtkami, cukrem i mąką. Z biszkoptowego ciasta piecze się spody do tortów, ale też bardzo efektowne rolady z kremem lub bitą śmietaną oraz sporo przekładańców. Jest to ciasto bardzo łatwe i szybkie, lecz niestety kapryśne - nie zawsze wyrasta, łatwo może powstać zakalec itp.

Książka "Encyklopedia gotowania 01/2015. Najlepsze przepisy na przekładańce i biszkopty" - oprawa miękka - Wydawnictwo Prószyński. Książka posiada 176 stron i została wydana w 2015 r.