pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Ekonomia gastronomia

Autor książki:

Allegra McEvedy, Paul Merrett

Dane szczegółowe:
Wydawca: WNK
Rok wyd.: 2012
Oprawa: twarda
Ilość stron: 320 s.
Wymiar: 195x250 mm
EAN: 9788310122902
ISBN: 978-83-1012-290-2
Data: 2012-06-12
pozycja niedostępna

Opis książki:

Najważniejsze zasady Ekonomii gastronomii : - Planujcie posiłki z wyprzedzeniem - Kupujcie mądrze i oszczędnie - Nie marnujcie jedzenia - Zapełnijcie spiżarnie, żeby zawsze mieć w domu składniki posiłku - Róbcie dwa lub trzy posiłki z jednego - Dokonujcie najlepszych wyborów na zakupach - Z inwencją zamieniajcie resztki w nowe, ekscytujące dania - Zamrażajcie i przechowujcie jedzenie, żeby starczyło wam na dłużej.

W Ekonomii gastronomii chodzi o smaczniejsze jedzenie i mniejsze wydatki. Jej sekret to wybieranie możliwie najlepszych składników i ich optymalne wykorzystanie. Dzięki wielu smakowitym przepisom ten poradnik i książka kucharska w jednym pomoże wam w planowaniu i przywróci gotowaniu właściwe mu miejsce - w samym sercu rodzinnego życia. Jak z kilograma fasoli wyczarować obiady na cały tydzień i jeść jak królowa Jak z resztek chleba zrobić deser, a z połówki zwiędłego kalafiora kolację To lepsze niż partyjka sudoku! Dzięki Allegrze i Paulowi marnowanie jedzenia wyda wam się okropnie nudne.

Karolina Domagalska, dziennikarka, ekolożka

Książka "Ekonomia gastronomia" - Allegra McEvedy, Paul Merrett - oprawa twarda - Wydawnictwo WNK. Książka posiada 320 stron i została wydana w 2012 r.