pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Dania z mięsa i drobiu

Dane szczegółowe:
Wydawca: Prószyński
Rok wyd.: 2011
Oprawa: miękka
Ilość stron: 176 s.
Wymiar: 165x235 mm
EAN: 9788376486383
ISBN: 978-83-7648-638-3
Data: 2011-02-23
pozycja niedostępna

Opis książki:

Mięso i drób... Upiec czy usmażyć przygotować na słodko czy pikantnie podać na ciepło czy na zimno Wybór będzie łatwiejszy kiedy sięgniemy po przepisy z różnych stron świata. W kuchniach różnych narodów jest niezliczona ilość dań z mięsa. I nic dziwnego bo zmienia swój smak nie tylko w zależności od sposobu przyrządzania gotowanie smażenie duszenie pieczenie ale także od użytych do jego przyrządzenia przypraw oraz od dodatków z którymi się je podaje. W kuchni polskiej przez wieki niezwykle bogata była propozycja dań z mięsa m.in. pieczenie pasztety rolady kotlety bitki. W tej książce zebrano atrakcyjne i sprawdzone przepisy na potrawy z mięsa i drobiu - pieczenie i pasztety zrazy i klopsy kotlety i medaliony gulasze i potrawki. Oprócz tanich i łatwych w wykonaniu znalazły się tu również dania wykwintne mogące być ozdobą niejednego stołu. Mamy nadzieję że prezentowane przepisy urozmaicą Państwa codzienny jadłospis.

Książka "Dania z mięsa i drobiu" - oprawa miękka - Wydawnictwo Prószyński. Książka posiada 176 stron i została wydana w 2011 r.