pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Dania jednogarnkowe

Autor książki:

Ming Tsai, Arthur Boehm

Dane szczegółowe:
Wydawca: Gruner+Jahr, G+J
Rok wyd.: 2011
Oprawa: miękka
Ilość stron: 192 s.
Wymiar: 225x255 mm
EAN: 9788377780428
ISBN: 978-83-7778-042-8
Data: 2012-02-21
pozycja niedostępna

Opis książki:

Chcesz nakarmić w zwykły dzień czteroosobową rodzinę, wydać w weekend przyjęcie, przygotować posiłek dla siebie lub dwojga osób W książce Minga Tsai i Arthura Boehma znajdziesz inspirację do zrobienia zdrowych, prostych i niedrogich - choć wyjątkowo smacznych - dań jednogarnkowych.

Przepisy ułożono według siedmiu technik jednogarnkowego gotowania - duszenie, gotowanie w woku, smażenie, gotowanie w wysokiej temperaturze, pieczenie, sałatki oraz zupy. Przejawia się w nich przekonanie Minga, że codzienna dieta powinna zaspokajać cztery podstawowe potrzeby: smaku, pożywności, prostoty i dostępności. W każdym przepisie zwrócono uwagę na zawartość tłuszczów i alergenów oraz różnorodność składników. Dania są niedrogie, a ich przygotowanie proste - większość receptur przewiduje użycie tylko jednego garnka lub naczynia do gotowania.

Ming Tsai połączył techniki kulinarne i składniki Azji i Zachodu i stworzył cudownie smakowity świat nowoczesnych, prostych dań jednogarnkowych, który powinien stać się elementem codzienności każdej rodziny. Znakomita książka! Madhur Jaffrey Tsai wyczarowuje jednogarnkowe cuda. Po prostu łatwe. Po prostu pyszne. Po prostu Ming! Rachael Ray Wyborne dania! Usatysfakcjonują i rodzinę, i menedżera banku.

Simon Majumdar Ming Tsai, laureat James Beard Award, to wybitny mistrz kuchni i autor książek. Jest także twórcą programu telewizyjnego Po prostu Ming! oraz Wschód spotyka się z Zachodem, za który otrzymał nagrodę Emmy. Swoim nazwiskiem firmuje produkty żywnościowe i przybory kuchenne. Artur Boehm jest autorem książek i artykułów o tematyce kucharskiej.

Książka "Dania jednogarnkowe" - Ming Tsai, Arthur Boehm - oprawa miękka - Wydawnictwo Gruner+Jahr, G+J. Książka posiada 192 stron i została wydana w 2011 r.