pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Cztery pory roku w polskiej kuchni

Autor książki:

Kinga Czechowska

Dane szczegółowe:
Wydawca: Olimp Media
Rok wyd.: 2010
Oprawa: twarda
Ilość stron: 128 s.
Wymiar: 165x240 mm
EAN: 9788361513841
ISBN: 978-83-6151-384-1
Data: 2010-02-19
Cena wydawcy: 27.22 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Ta książka podpowie Wam, jak jeść zdrowo i smacznie o każdej porze roku!
Cztery pory roku w polskiej kuchni to książka kulinarna uwzględniająca odwieczny rytm natury. W 12 działach-miesiącach zostały pogrupowane przepisy na dania dostosowane do zmieniającej się aury.
W miesiącach wiosenno-letnich autorka proponuje specjały z młodymi jarzynami i sezonowymi owocami - na przykład w maju poleca szparagi w różnej postaci.
W październiku i listopadzie z kolei zachęca do wzbogacenia jadłospisu o tak typowo jesienne warzywa, jak kapusta oraz dynia.
Mroźny luty zaś to czas, kiedy warto przyrządzać potraw poprawiające nastrój i kondycję.
Ponadto autorka w swoim kulinarnym kalendarzu uwzględnia specjalne okazje, takie jak święta, karnawał czy letnie przyjęcie przy grillu.

Książka "Cztery pory roku w polskiej kuchni" - Kinga Czechowska - oprawa twarda - Wydawnictwo Olimp Media. Książka posiada 128 stron i została wydana w 2010 r.