pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Czekolada. Nowa harmonia smaku

Autor książki:

Rosalba Giofree

Dane szczegółowe:
Wydawca: Jedność
Rok wyd.: 2006
Oprawa: twarda
Ilość stron: 184 s.
Wymiar: 220x260 mm
EAN: 9788374422451
ISBN: 83-7442-245-9
Data: 2006-11-13
Cena wydawcy: 49.00 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Album Czekolada jest unikalnym na rynku polskim, przepięknie ilustrowanym przewodnikiem po świecie czekoladowych smaków. Jeśli potrzebujesz najlepszego przepisu na tort Sachera, chcesz odkryć tajemnicę pysznego sufletu czekoladowego z wanilią albo zaskoczyć nawet najbardziej wybrednych smakoszy czekoladowymi uszkami z ragout z królika - oto przed tobą książka o czekoladzie pełna pomysłów na pyszne i wykwintne desery. W jej pierwszej części odnajdziesz mnóstwo ciekawych wiadomości o historii "pokarmu bogów", związanych z nim zwyczajach oraz nowoczesnych i tradycyjnych technikach jego produkcji, zaś w drugiej oryginalne i zaskakujące przepisy - największe sekrety mistrzów czekolady. Dzięki nim wszelkie kulinarne dzieła - klasyczne i nowoczesne, słodkie i słone - zyskają nową, bo wzbogaconą o aromat czekolady, harmonię smaku.

Książka "Czekolada. Nowa harmonia smaku" - Rosalba Giofree - oprawa twarda - Wydawnictwo Jedność. Książka posiada 184 stron i została wydana w 2006 r.