pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
podręcznik:

Hotelarstwo. Organizacja i technika pracy. Podręcznik

Dane szczegółowe:
Wydawca: Difin
Rok wyd.: 2008
Oprawa: miękka
Ilość stron: 270 s.
Wymiar: 160x230 mm
EAN: 9788372518378
ISBN: 978-83-7251-837-8
Data: 2008-11-19
pozycja niedostępna

Opis podręcznika:

Podręcznik przeznaczony jest dla uczniów techników i szkół policealnych o profilu technik hotelarstwa. Zawiera bogaty materiał ilustracyjny, liczne przykłady dotyczące współczesnego rynku hotelarskiego i zadania do wykonania o różnym stopniu trudności, dostosowanym do indywidualnych potrzeb ucznia. Zamieszczone ćwiczenia służą kształtowaniu określonych umiejętności, postaw i zachowań oraz pozwalają na praktyczne przyswajanie wiedzy i sprawdzanie na bieżąco efektów nauczania. Na szczególną uwagę zasługuje rozdział dotyczący nawiązywania i utrzymywania kontaktów międzyludzkich, komunikacji i rozwiązywania konfliktów (są to bowiem zagadnienia pomijane w innych publikacjach, a bardzo istotne w pracy hotelarza). Podręcznik zawiera także wykaz literatury do samodzielnego poszerzania wiedzy. Podręcznik został napisany zgodnie ze standardami wymagań egzaminacyjnych dla zawodu technik hotelarstwa, może być stosowany również przy modułowym programie nauczania. Pierwsze wydanie niniejszej książki pt. "Ekonomika i organizacja pracy w hotelarstwie" otrzymało w 2007 roku Nominację do Nagrody Edukacja XXI.

Podręcznik „Hotelarstwo. Organizacja i technika pracy. Podręcznik” - oprawa miękka - Wydawca: Difin.