pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko: autor tytuł  24h
»
»
»
Żywienie człowieka zdrowego i chorego. Tom 2
»
podręcznik:

Żywienie człowieka zdrowego i chorego. Tom 2

Dane szczegółowe:
Wydawca: Naukowe PWN
Rok wyd.: 2012
Oprawa: miękka
Ilość stron: 472 s.
Wymiar: 165x240 mm
EAN: 9788301164928
ISBN: 978-83-0116-492-8
Data: 2012-10-08
Cena: 55.84  Cena wydawcy: 69.00 zł Oszczędzasz: 13.16 do koszyka pozycja dostępna Wyślemy w czasie: 1-3 dni

Żywienie człowieka zdrowego i chorego. Tom 2 - opis książki:

Żywienie człowieka to seria podręczników stanowiących wyczerpujące kompendia wiedzy z zakresu współczesnej nauki o żywieniu, dietetyki i zdrowia publicznego. Autorzy omówili: * zasady i praktyczne wskazówki prawidłowego żywienia w różnych okresach życia; * rolę żywienia w profilaktyce i leczeniu najczęściej występujących chorób, jak niedożywienie i otyłość, jadłowstręt i bulimia, choroby metaboliczne, choroby układu krążenia i pokarmowego, onkologiczne, alergie pokarmowe, intensywna terapia żywieniowa; * żywienie pozajelitowe i dojelitowe; * praktyczne wskazówki do żywienia człowieka chorego. Książka została tak pomyślana, aby pomóc czytelnikowi: * racjonalnie żywić siebie i innych, uwzględniając różne uwarunkowania związane z wiekiem, stanem fizjologicznym, trybem i warunkami życia; * rozumieć rolę żywienia w patogenezie, profilaktyce i leczeniu najczęściej występujących chorób oraz prawidłowo stosować żywienie pozajelitowe i dojelitowe; * poznać organizacyjne i technologiczne aspekty optymalizacji praktycznego żywienia osób zdrowych i chorych. W obecnym, drugim wydaniu uaktualniono informacje wynikające z rozwoju nauk żywieniowych i studiów akademickich z zakresu dietetyki. Dodano nowe rozdziały: o żywieniu w ekstremalnych warunkach środowiska i w alergiach pokarmowych oraz o technologii potraw dietetycznych. Książka jest przeznaczona dla studentów uniwersytetów przyrodniczych, medycznych, i innych uczelni wyższych realizujących przedmioty z zakresu żywienia, a także dla osób praktycznie zajmujących się tym zagadnieniem - lekarzy, dietetyków, żywieniowców, technologów żywności oraz personelu szpitali, sanatoriów i domów opieki.

Książka „Żywienie człowieka zdrowego i chorego. Tom 2” - oprawa miękka - Wydawnictwo Naukowe PWN.

Książka posiada 472 stron i została wydana w 2012 r.

Oceń, napisz recenzję/opinię [+]
  Bądź pierwszy - napisz opinię, recenzję o książce "Żywienie człowieka zdrowego i chorego. Tom 2"
Kupujący tę pozycję zamówili również:
Żywienie człowieka a zdrowie publiczne. - okładka książki
Żywienie człowieka a zdrowie publiczne. Tom 3 Jan Gawęcki, Wojciech Roszkowski
Produkty podobne:
Dietetyka kliniczna - okładka książki
Dietetyka kliniczna Marian Grzymisławski (red.)
Dietetyka. Żywienie zdrowego i - okładka książki
Dietetyka. Żywienie zdrowego i chorego człowieka Helena Ciborowska, Anna Rudnicka
Dietoterapia - okładka książki
Dietoterapia Dariusz Włodarek, Ewa Lange, Lucyna Kozłowska, Dominika Głąbska
Pielęgniarstwo diabetologiczne - okładka książki
Pielęgniarstwo diabetologiczne Alicja Szewczyk (red.)
Żywienie człowieka a zdrowie publiczne. - okładka książki
Żywienie człowieka a zdrowie publiczne. Tom 3 Jan Gawęcki, Wojciech Roszkowski