pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Slow food prawo do smaku

Autor książki:

Carlo Petrini

Dane szczegółowe:
Wydawca: Twój Styl
Rok wyd.: 2007
Oprawa: miękka
Ilość stron: 368 s.
Wymiar: 140x200 mm
EAN: 9788371635243
ISBN: 978-83-7163-524-3
Data: 2006-01-20
Cena wydawcy: 29.00 złpozycja niedostępna

Opis książki:

"Slow Food. Prawo do smaku" to pierwsza wydana w Polsce autorska książka Carla Petriniego, założyciela międzynarodowej organizacji Slow Food Organizacja, za nadrzędny cel stawiająca sobie ochronę prawa do smaku, powstała w 1986 roku we Włoszech w opozycji do sposobu odżywiania się określonego mianem fast food. Myślą przewodnią ojca założyciela była ochrona niewielkich regionalnych producentów żywności - zwłaszcza tej zdrowej, wytwarzanej tradycyjnymi, właściwymi danej społeczności metodami, wypieranymi przez potężne i ekspansywne monokultury. Obecnie organizacja liczy ponad sześćdziesiąt tysięcy członków na całym świecie; wśród jej zwolenników znajdują się prezydenci, premierzy, nobliści, naukowcy, artyści i dziennikarze.

Książka "Slow food prawo do smaku" - Carlo Petrini - oprawa miękka - Wydawnictwo Twój Styl. Książka posiada 368 stron i została wydana w 2007 r.