pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Praktyczne wdrażanie systemu HACCP w zakładach żywienia zbiorowego

Dane szczegółowe:
Wydawca: Ośrodek Doradztwa i Doskonalenia Kadr
Rok wyd.: 2004
Oprawa: miękka
Ilość stron: 91 s.
Wymiar: 210x295 mm
EAN: 9788371879586
ISBN: 83-7187-958-X
Data: 2014-04-08
pozycja niedostępna

Opis książki:

Od 1 maja 2004 r. każdy zakład żywienia zbiorowego ma obowiązek wdrożenia zasad HACCP. Dobrze opracowane i wdrożone systemy GMP, GHP i HACCP zwiększają pewność, że dołożono wszelkich starań, aby oferowana żywność spełniała oczekiwania klientów i była dla nich bezpieczna.

Autorzy niniejszej publikacji starają się ukazać, że systemy zapewnienia i zarządzania jakością to nie tylko przykry obowiązek, ale narzędzia, które w bardzo skuteczny sposób pozwalają na sprawne zarządzanie i nadzór nad produkcją. W poradniku omówiono na przykładzie restauracji każdy etap wdrażania w zakładzie żywienia zbiorowego zasad systemu HACCP, jego przykładowy plan, analizę zagrożeń i wyznaczanie Krytycznych Punktów Kontroli (CCP). Całość została uzupełniona przykładową dokumentacją.

Książka "Praktyczne wdrażanie systemu HACCP w zakładach żywienia zbiorowego" - Marek R. Zadernowski, Anna Zadernowska, Mieczysław W. Obiedziński - oprawa miękka - Wydawnictwo Ośrodek Doradztwa i Doskonalenia Kadr. Książka posiada 91 stron i została wydana w 2004 r.