pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Odroczony rozrost. Technologia w piekarni

Autor książki:

Hans Huber

(red.)
Dane szczegółowe:
Wydawca: Wydawnictwo Naukowe PWN
Rok wyd.: 2014
Oprawa: twarda
Ilość stron: 172 s.
Wymiar: 155x245 mm
EAN: 9788301180034
ISBN: 978-83-0118-003-4
Data: 2014-09-22
81.01 
pozycja dostępna Wyślemy w czasie: 1-3 dni

Opis książki:

Klienci oczekują świeżych bułeczek, bez względu na porę dnia Jak zmodernizować produkcję i rozszerzyć asortyment bez ryzyka zwrotów Niezbędnik piekarza, dedykowany właścicielom piekarń i cukierni, technologom i uczniom. Podpowiada praktyczne rozwiązania, koncentrując się wokół zastosowań technologii chłodniczych: 1.

technologia prowadzenia gary w obniżonej temperaturze (odroczony rozrost), pozwala na odroczenie momentu wypieku o kilka-kilkanaście godzin oraz wyraźnie poprawia jakość wyrobów; 2.

procesy technologiczne oparte o mroźnie szokowe oraz produkty głęboko mrożone umożliwiają transport uformowanych i wyrośniętych kęsów na znaczne odległości oraz jeszcze dłuższe przechowywanie. Proces wypieku staje się łatwiejszy i możliwy nawet dla mniej wykwalifikowanego personelu.

W książce znaleźć można: - podstawy teoretyczne - przykłady instalacji, omówienie obsługi urządzeń - cenne wskazówki, poparte wynikami eksperymentów - porady, na co trzeba zwrócić uwagę planując rozbudowę zakładu - sklep firmowy - od czego zacząć Teraz już nic nie stoi na przeszkodzie, aby rozpocząć wypiek bezpośrednio w punktach sprzedaży - sieci partnerów lub... własnej!

Książka "Odroczony rozrost. Technologia w piekarni" - Hans Huber (red.) - oprawa twarda - Wydawnictwo Naukowe PWN. Książka posiada 172 stron i została wydana w 2014 r. Cena 81.01 zł. Zapraszamy na zakupy!