pokaz koszyk
tylko: autor tytuł  24h
»
»
»
Inżynieria procesowa i aparatura przemysłu spożywczego
książka:

Inżynieria procesowa i aparatura przemysłu spożywczego

Dane szczegółowe:
Wydawca: Wydawnictwo Naukowe PWN
Rok wyd.: 2017
Oprawa: miękka
Ilość stron: 468 s.
Wymiar: 165x235 mm
EAN: 9788301194079
ISBN: 978-83-0119-407-9
Data: 2017-08-21
Cena: 58.22  Cena wydawcy: 69.00 zł Oszczędzasz: 10.78 do koszyka pozycja dostępna Wyślemy w czasie: 1-3 dni

Inżynieria procesowa i aparatura przemysłu spożywczego - Piotr P. Lewicki - opis książki:

Przemysł spożywczy prężnie się rozwija i nieustannie zachodzą w nim zmiany oraz wdrażane są nowe technologie produkcji żywności. Postępująca globalizacja gospodarki wymusza ujednolicenie standardów zarządzania jakością, kontroli jakości i bezpieczeństwa żywności. Do tych procesów są dostosowywane programy kształcenia technologów żywności oraz oferta kursów i studiów uzupełniających dla osób pracujących w przemyśle spożywczym.

Autorzy, mając na uwadze specyfikę tego sektora, przedstawili w podręczniku procesy powszechnie występujące w przemyśle spożywczym niezależnie od branży. Opisali typowe procesy jednostkowe stosowane podczas przetwarzania i utrwalania żywności, uwzględniając zagadnienie przenoszenia ciepła i masy. Ponadto omówili zasady działania urządzeń i aparatów wykorzystywanych w nowoczesnym przemyśle spożywczym.

Podręcznik przeznaczony jest dla studentów wydziałów technologii żywności i techniki rolniczej akademii rolniczych, a także dla studentów specjalizujących się w zagadnieniach dotyczących aparatury przemysłu spożywczego. Jest również cennym źródłem wiedzy dla uczniów starszych klas szkół ponadgimnazjalnych o profilu chemicznym i gastronomicznym oraz osób uzupełniających wykształcenie w zakresie technologii produkcji żywności.

Książka „Inżynieria procesowa i aparatura przemysłu spożywczego” - oprawa miękka - Wydawnictwo Naukowe PWN.

Książka posiada 468 stron i została wydana w 2017 r.

Oceń, napisz recenzję/opinię [+]
  Bądź pierwszy - napisz opinię, recenzję o książce "Inżynieria procesowa i aparatura przemysłu spożywczego"
Kupujący tę pozycję zamówili również:
Podstawy biologii człowieka. Komórka, - okładka książki
Podstawy biologii człowieka. Komórka, tkanki,... Hanna Mizgajska-Wiktor, Wojciech Jarosz, Renata Fogt-Wyrwas
Pielęgniarstwo opieki paliatywnej - okładka książki
Pielęgniarstwo opieki paliatywnej Krystyna de Walden-Gałuszko, Anna Kaptacz (red.)
Podstawowe czynności medyczne i - okładka książki
Podstawowe czynności medyczne i pielęgnacyjne Krystyna Klimaszewska, Anna Baranowska, Elżbieta Krajewska-Kułak (red.)
Pszczoły - okładka książki
Pszczoły Jacek Nowak
Patofizjologia. Repetytorium - okładka książki
Patofizjologia. Repetytorium Dominika Kanikowska, Janusz Witowski
Produkty podobne:
Technologie ochrony środowiska - okładka książki
Technologie ochrony środowiska w przemyśle i energetyce Witold M. Lewandowski, Robert Aranowski
Nanomateriały inżynierskie, konstrukcyjne - okładka książki
Nanomateriały inżynierskie, konstrukcyjne i funkcjonalne Krzysztof Kurzydłowski, Małgorzata Lewandowska (red.)