pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
podręcznik:

Higiena zawodowa dla szkół gastronomicznych

Dane szczegółowe:
Wydawca: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP
Rok wyd.: 1998
Oprawa: miękka
Ilość stron: 136 s.
Wymiar: 140x200 mm
EAN: 9788302031243
ISBN: 83-0203-124-0
Data: 2008-11-20
pozycja niedostępna

Opis podręcznika:

W książce podano podstawowe wiadomości z mikrobiologii,omówiono rolę drobnoustrojów i ich wpływ na organizm człowieka. Zaznajomiono z higienicznymi warunkami pracy i chorobami zawodowymi, które wiążą się z pracą w przemyśle gastronomicznym. Głowny nacisk położono na higienę produkcji i transportu oraz higienę osobistą personelu z punktu widzenia troski o zdrowie zarówno pracowników, jak i konsumentów. Ponadto uwzględniono wiadmości z ergonomii i fizjologii pracy oraz zagadnienia dotyczące pracy statycznej i dynamicznej.

Podręcznik „Higiena zawodowa dla szkół gastronomicznych” - oprawa miękka - Wydawca: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP.