pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
podręcznik:

Prowadzenie produkcji zwierzęcej. Technikum. Podręcznik cz. 2

Dane szczegółowe:
Wydawca: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP
Rok wyd.: 2017
Oprawa: miękka
Ilość stron: 240 s.
Wymiar: 160x230 mm
EAN: 9788302167775
ISBN: 978-83-0216-777-5
Data: 2017-07-31
66.36 
pozycja dostępna Wyślemy w czasie: 24 h

Opis podręcznika:

Nowoczesny podręcznik do nauki zawodów technik rolnik, technik agrobiznesu i rolnik. W części 2. omówiono hodowlę trzody chlewnej, owiec, kóz, drobiu i koni. Duży nacisk położono na odpowiedni dobór rasy zwierzęcia w celu osiągniecia pożądanych efektów hodowli. Dokładnie opisano też kierunki użytkowania zwierząt. Skrótowo scharakteryzowano sprzęt jeździecki i uprzęże.

Publikacja wprowadza w podstawowe zagadnienia związane z wykorzystaniem produktów pochodzenia zwierzęcego - mleka, wełny, skór, mięsa, tak by przyszły rolnik mógł racjonalnie zaplanować produkcję w swoim gospodarstwie. Omawia także produkcję ekologiczną - zawiera wiele cennych wskazówek dotyczących doboru ras zwierząt pod kątem ich hodowli w gospodarstwie ekologicznym.

Podręcznik „Prowadzenie produkcji zwierzęcej. Technikum. Podręcznik cz. 2” - oprawa miękka - Wydawca: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP. Cena 66.36 zł. Zapraszamy na zakupy! Zapewniamy szybką realizację zamówienia.