pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko: autor tytuł  24h
»
»
Chemia wokół nas. Chemia w kuchni
»
»
podręcznik:

Chemia wokół nas. Chemia w kuchni

Dane szczegółowe:
Wydawca: ZamKor
Rok wyd.: 2012
Oprawa: miękka
Ilość stron: 72 s.
Wymiar: 160x230 mm
EAN: 9788360793879
ISBN: 978-83-6079-387-9
Data: 2012-05-04
Cena: 14.71 do koszyka pozycja dostępna Wyślemy w czasie: 1-3 dni

Chemia wokół nas. Chemia w kuchni - Katarzyna Dobrosz-Teperek, Beata Dasiewicz - opis podręcznika:

Książka zawiera szereg ciekawych informacji na temat artykułów spożywczych w kontekście ich składu chemicznego, wartości odżywczej i kalorycznej. Opisuje chemiczne składniki żywności i ich rolę w codziennej diecie, wskazuje substancje chemiczne stosowane w produktach niskokalorycznych i dodatkach do żywności. Uświadamia znaczenie bioaktywnych składników żywności funkcjonalnej, czyli takiej, która oprócz walorów odżywczych zmniejsza ryzyko chorób przewlekłych, poprawia samopoczucie, wspomaga leczenie chorób wieńcowych, niektórych nowotworów, otyłości. W materiale zawartym w książce można znaleźć również opisy prostych doświadczeń chemicznych z wykorzystaniem artykułów spożywczych.

Książka jest napisana przystępnym językiem. Zamieszczono w niej także liczne ciekawostki, które mogą zainteresować zarówno uczniów, jak i nauczycieli. Publikacja jest skorelowana z nową podstawą programową.

Oceń, napisz recenzję/opinię [+]
  Bądź pierwszy - napisz opinię, recenzję o podręczniku "Chemia wokół nas. Chemia w kuchni"
Kupujący tę pozycję zamówili również:
Produkty podobne: