pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
podręcznik:

Obsługa konsumenta cz. 1 ZSZ Jargoń WSiP

Dane szczegółowe:
Wydawca: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP
Rok wyd.: 2000
Oprawa: miękka
Ilość stron: 260 s.
Wymiar: 140x200 mm
EAN: 9788302078446
ISBN: 83-0207-844-6
Data: 2018-11-15
Cena wydawcy: 42.65 złpozycja niedostępna

Opis podręcznika:

W części 1 książki podano wiadomości na temat rodzajów zakładów gastronomicznych, omówiono czynności pracowników w części handlowej zakładu i różne systemy obsługi. Omówiono także sposoby przygotowywania sali konsumenckiej do obsługi i czynności porządkowe. Wyjaśniono rodzaje i rolę bufetu w zakładzie gastronomicznym, technikę noszenia tac i ogólne zasady serwowania dań w systemie a la carte, przekąsek, zup, dań zasadniczych i deserów. Książka jest przeznaczona dla uczniów szkół zasadniczych - zawód: kelner, oraz dla uczniów liceów zawodowych - zawód: kelner-bufetowy.

Podręcznik „Obsługa konsumenta cz. 1 ZSZ Jargoń WSiP” - oprawa miękka - Wydawca: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP.