pokaz koszyk
tylko: autor tytuł  24h
podręcznik:

Wstęp do filozofii

Dane szczegółowe:
Wydawca: Towarzystwo Naukowe KUL
Oprawa: miękka
Ilość stron: 508 s.
Wymiar: 176 x 250 mm
EAN: 9788373063372
ISBN: 9788373063372
Data:2001-01-26
Cena: 31.31  Cena wydawcy: 39.00 zł Oszczędzasz: 7.69 do koszyka pozycja dostępna Wyślemy w czasie: 3-5 dni

Wstęp do filozofii - Antoni B. Stępień - opis książki:

Kolejne wydanie Wstępu do filozofii zawiera liczne uzupełnienia, zwłaszcza dotyczące filozofii współczesnej oraz bibliografii, a także słownik wybranych terminów filozoficznychi indeks rzeczowy, co znacznie zwiększa wartość dydaktyczną książki, która służy jako podręcznik dla studentów, dla samouków i pomoc dla nauczycieli.
Wstęp do filozofii treściwie, z dbałością o precyzję sformułowań, wprowadza w różne koncepcje filozofii i różne dziedziny rozważań filozoficznych, szczególnie eksponując problematykę teorii bytu, teorii poznania i teorii człowieka. W strukturze Wstępu można zauważyć dwie części: metaprzedmiotową, która dostarcza informacji pozasystemowych, jakby encyklopedycznych, równomiernie omawia różne ujęcia, oraz przedmiotową, która ujawnia nachylenie autorskie, eksponuje stanowisko tomistyczne i ujęcia fenomenologiczne (w wersji R. Ingardena). Zwracamy uwagę na układ i bogactwo bibliografii, doprowadzonej do roku 2001. Załączony słownik (opracowany przez dra Jacka Wojtysiaka) nie tylko porządkuje znaczenia terminów, ale i niekiedy uzupełnia wiadomości zawarte w tekście.

Książka Wstęp do filozofii - oprawa miękka - Wydawnictwo Towarzystwo Naukowe KUL.

Książka posiada 508 stron i została wydana w 0000 r.

Oceń, napisz recenzję/opinię [+]
  Bądź pierwszy - napisz opinię, recenzję o książce "Wstęp do filozofii"
Antoni B. Stępień - autor m.in.:
Studies in logic and theory of - okładka książki
Studies in logic and theory of knowledge. Vol.... Stanisław Kiczuk, Józef Herbut, Antoni B. Stępień (red.);
Kupujący tę pozycję zamówili również:
Ćwiczenia z logiki - okładka książki
Ćwiczenia z logiki Barbara Stanosz
Produkty podobne: