pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
podręcznik:

Podstawy żywienia psów i kotów. Podręcznik dla lekarzy i studentów weterynarii

Dane szczegółowe:
Wydawca: URBAN & PARTNER
Rok wyd.: 2013
Oprawa: twarda
Ilość stron: 388 s.
Wymiar: 170x250 mm
EAN: 9788376098203
ISBN: 978-83-7609-820-3
Data: 2013-09-30
151.24 
pozycja dostępna Wyślemy w czasie: 1-3 dni

Opis książki:

Podstawy żywienia psów i kotów to cenne źródło informacji dla lekarzy praktyków i studentów medycyny weterynaryjnej na temat roli odżywiania i jego wpływu na zdrowie i dobre samopoczucie psów i kotów.

W podręczniku, oprócz zagadnień wprowadzających, takich jak fizjologia procesu odżywiania, składniki pokarmowe i ich zapotrzebowanie, omówiono bardzo szczegółowo zasady żywienia psów i kotów w poszczególnych etapach życia i rozwoju.

Obszerną część publikacji poświęcono profilaktyce żywieniowej w najczęstszych zaburzeniach klinicznych, tj. w otyłości, chorobach układu moczowego, układu krążenia, chorobach zwyrodnieniowych stawów i schorzeniach neurologicznych.

fizjologia i patofizjologia procesu odżywiania składniki pokarmowe i ich wpływ na zdrowie zwierząt surowce używane do produkcji karm żywienie psów i kotów na poszczególnych etapach ich rozwoju i życia metody i diety w karmieniu psów i kotów rodzaje i charakterystyka karm gotowych żywienie zwierząt z występującymi zaburzeniami klinicznymi

Książka "Podstawy żywienia psów i kotów. Podręcznik dla lekarzy i studentów weterynarii" - Michał Ceregrzyn, Roman Lechowski, Berenika Barszczewska - oprawa twarda - Wydawnictwo URBAN & PARTNER. Książka posiada 388 stron i została wydana w 2013 r. Cena 151.24 zł. Zapraszamy na zakupy!