pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Farmakoterapia. Kiedy żywność ma znaczenie. Interakcje z żywnością w praktyce dietetyka

Autor książki:

Radosław Balwierz, Andrzej Madej

(red.)
Dane szczegółowe:
Wydawca: Wydawnictwo Uniwersytetu Opolskiego
Rok wyd.: 2023
Oprawa: miękka
Ilość stron: 160 s.
Wymiar: 167x240 mm
EAN: 9788383320359
ISBN: 978-83-8332-035-9
Data: 2024-01-22
17.96 
pozycja dostępna Wyślemy w czasie: 24 h

Opis książki:

Ze Wstępu:
"Interakcje leków z żywnością pozostają w kręgu zainteresowań wielu ośrodków badawczych i stanowią istotny problem z punktu widzenia dietetycznego, farmaceutycznego, jak również medycznego. Niedostrzeganie związku przyczynowo-skutkowego pomiędzy żywnością a farmakoterapią w rozumieniu niskiej świadomości personelu medycznego, jak również samych pacjentów, niejednokrotnie może powodować niepowodzenie stosowanej farmakoterapii.

[...]
Książka ta powstała we współpracy lekarzy, farmaceutów i właśnie dietetyków – tak aby dać jak najszersze spojrzenie  na problem i zagadnienie interakcji".

Książka "Farmakoterapia. Kiedy żywność ma znaczenie. Interakcje z żywnością w praktyce dietetyka " - Radosław Balwierz, Andrzej Madej (red.) - oprawa miękka - Wydawnictwo Uniwersytetu Opolskiego. Książka posiada 160 stron i została wydana w 2023 r. Cena 17.96 zł. Zapraszamy na zakupy! Zapewniamy szybką realizację zamówienia.