pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Enzymy w technologii spożywczej

Dane szczegółowe:
Wydawca: Wydawnictwo Naukowe PWN
Rok wyd.: 2016
Oprawa: miękka
Ilość stron: 380 s.
Wymiar: 165x235 mm
EAN: 9788301187798
ISBN: 978-83-0118-779-8
Data: 2016-10-20
90.12 
pozycja dostępna Wyślemy w czasie: 1-3 dni

Opis książki:

Enzymy odgrywały istotną rolę przy wytwarzaniu żywności już 2000 p.n.e., kiedy to Egipcjanie i Sumerowie zastosowali proces fermentacji w piwowarstwie, wytwarzaniu pieczywa oraz serów, zaś około 800 p.n.e. zaczęto wykorzystywać żołądki bydła oraz enzym chymozynę przy produkcji serów.

Enzymy w technologii spożywczej to publikacja przedstawiająca najbardziej aktualne informacje na temat współczesnych technologii wytwarzania i stosowania enzymów wykorzystywanych w przemyśle spożywczym. Kolejne rozdziały przedstawiają podstawy teoretyczne jak również praktyczne zastosowania enzymów endogennych oraz egzogennych w technologii żywności i napojów oraz opisują, w jaki sposób enzymy przyczyniają się do poprawy jakości surowców, a w jaki modyfikują zjawiska biochemiczne i fizyczne, które określa się mianem "przetwórstwa żywności".

Książka "Enzymy w technologii spożywczej" - Rober J. Whitehurst, Maarten van Oort - oprawa miękka - Wydawnictwo Naukowe PWN. Książka posiada 380 stron i została wydana w 2016 r. Cena 90.12 zł. Zapraszamy na zakupy!