pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Encyklopedia sztuki kulinarnej. Kuchnia polska

Dane szczegółowe:
Wydawca: Publicat
Rok wyd.: 2010
Oprawa: twarda
Ilość stron: 528 s.
Wymiar: 160x240 mm
EAN: 9788324518173
ISBN: 978-83-245-1817-3
Data: 2010-04-13
Cena wydawcy: 44.90 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Gotowanie nie będzie miało przed Czytelnikami tej książki żadnych tajemnic!

Zagadnienia opisane w książce:
- aranżacja oraz wyposażenie nowoczesnej, ergonomicznej i przyjaznej kuchni - jak urządzić wnętrze, w którym przyrządzanie posiłków będzie łatwe i przyjemne
- zasady racjonalnego i zdrowego żywienia - opracowane dla rodziny, której członkowie są w różnym wieku, prowadzą różny tryb życia i wymagają odmiennej diety
- stołowy savoir-vivre - dekorowanie i nakrywanie stołu, dobór sztućców i kieliszków, menu stosowne do okazji
- skuteczne porady oraz kulinarne triki - jak rozrózniać gatunki mięsa i ryb oraz właściwie je porcjować, jak przechowywać warzywa i racjonalnie wykorzystywać produkty
- sprawdzone przepisy krok po kroku - potrawy na wszystkie okazje, sekrety kuchni polskiej w wersji domowej
- przy każdym przepisie - liczba porcji, czas przygotowania, stopień trudności, kaloryczność potrawy
- wszystkie składniki dostępne w polskich sklepach - zakup produktów i dodatków nie będzie problemem
Książka niezbędna w każdej polskiej kuchni!

Książka "Encyklopedia sztuki kulinarnej. Kuchnia polska" - oprawa twarda - Wydawnictwo Publicat. Książka posiada 528 stron i została wydana w 2010 r.