pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Czekolada. Leksykon

Autor książki:

Tobias Pehle

Dane szczegółowe:
Wydawca: Olesiejuk
Rok wyd.: 2009
Oprawa: twarda
Ilość stron: 296 s.
Wymiar: 150x175 mm
EAN: 9788376260662
ISBN: 978-83-7626-066-2
Data: 2009-09-18
pozycja niedostępna

Opis książki:

Czekolada jest dziś w modzie. Nigdy jeszcze temat ten - mimo że ludzie od wieków ulegali słodkiemu czarowi kakao i czekolady - nie był tak aktualny jak dzisiaj. Ten praktyczny leksykon przedstawia niezwykle różnorodny świat czekolady historie jej wytwarzania poczynając od czekolady pitnej i tej w tabliczkach a kończąc na pralinach i wielu szlachetnych wyrobach zdradza też tajemnice umiejętności najpełniejszego delektowania się czekoladą i możliwości zastosowania jej w kuchni. Fascynujący świat czekolady od A do Z Tajemnice wytwarzania różnych rodzajów czekolady. Kakao wszystko o niezwykłym egzotycznym surowcu. Obszerny słownik najważniejszych pojęć ze świata czekolady. Czekoladowe czary przepisy i inspiracje kulinarne. Przepiękne wyraziste fotografie. Życzymy wiele przyjemności podczas smakowania i odkrywania czekolady

Książka "Czekolada. Leksykon" - Tobias Pehle - oprawa twarda - Wydawnictwo Olesiejuk. Książka posiada 296 stron i została wydana w 2009 r.