pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
E-book:

Kuchnia śląska. potrawy tradycyjne

Dane szczegółowe:
Wydawca: Astrum
Format: pdf
Ilość stron: 276 s.
Zabezpieczenie: plik z zabezpieczeniem watermark
EAN: 9788363758974
Data: 2025-06-27
19.50 
pozycja dostępna Wyślemy w czasie: 24 h

Opis e-booka:

Karbinadle, krupniok, becok na sypko czy kluski śląskie... Któż z nas nie zasiadłby chętnie do tak zastawionego stołu. Niestety, coraz rzadziej śląskie dania pojawiają się w naszych domach. Najwyższy czas to zmienić. Z Kuchnią śląską Barbary Jakimowicz-Klein nie będzie to trudne.

W swojej książce daje ona reprezentatywny przegląd potraw charakterystycznych dla regionu Śląska, opisuje zwyczaje i praktyki kulinarne oraz – co wyjątkowe i chyba najważniejsze – dokładnie i z dużą znajomością przedmiotu przedstawia zioła przyprawowe stosowane w kuchni śląskiej. To niewątpliwy atut tej publikacji.

Barbara Jakimowicz-Klein podpowiada, że zaliczana do ciężkostrawnych tradycyjna kuchnia śląska niekoniecznie musi być szkodliwa. I że umiejętne dodawanie ziół i przypraw do potraw może podnieść ich zdrowotność (poprawiają przemianę materii, regulują procesy trawienia, leczą wiele schorzeń w obrębie układu pokarmowego) nie ujmując niczego ze smaku i urody przysmaków śląskich.

Wszak „zioła w kuchni, to zdrowie w sercu”. Przyprawy można stosować dowolnie, w zależności od własnych preferencji smakowych i stanu zdrowia. Bez względu jednak na to, jak je wykorzystamy, z pewnością pozytywnie wpłynie to na nasze zdrowie i samopoczucie. Słowem, będzie i smacznie, i zdrowo! I o to w smakach kuchni śląskiej chodzi. Smacznego!

E-book „Kuchnia śląska. potrawy tradycyjne” - Wydawca: Astrum. Cena 19.50 zł. Zapraszamy na zakupy! Zapewniamy szybką realizację zamówienia.