pokaz koszyk
tylko: autor tytuł  24h
»
»
»
Witamina D Superhormon. Jak zapobiegać chorobom spowodowanym jej niedoborem
książka:

Witamina D Superhormon. Jak zapobiegać chorobom spowodowanym jej niedoborem

autor: J. Spitz

Dane szczegółowe:
Wydawca: Esteri
Rok wyd.: 2019
Oprawa: miękka
Ilość stron: 128 s.
Wymiar: 140x210 mm
EAN: 9788366310087
ISBN: 9788366310087
Data: 2019-05-10
Majowa obniżka!Cena: 26.09  Cena wydawcy: 34.00 zł Oszczędzasz: 7.91 do koszyka pozycja dostępna Wyślemy w czasie: 1-3 dni

Witamina D Superhormon. Jak zapobiegać chorobom spowodowanym jej niedoborem - J. Spitz - opis książki:

Inaczej niż ma to miejsce w przypadku wszystkich pozostałych witamin, które przyjmujemy wyłącznie wraz z pokarmem, witaminę D nasz organizm potrafi wytwarzać samodzielnie. Powstaje ona w naszej skórze, gdy odpowiednio eksponujemy ją na promienie słoneczne. Ale ponieważ w dzisiejszych czasach mało kto regularnie spędza czas na świeżym powietrzu, coraz więcej ludzi na całym świecie cierpi z powodu jej niedoboru. W Polsce zbyt niski poziom tej witaminy we krwi wykazuje 90% obywateli. Wszyscy oni tracą w ten sposób możliwość korzystania z tego naturalnego źródła zdrowia.

Gdy organizm nie jest dostatecznie zaopatrzony w witaminę D, dochodzi do zaburzeń metabolizmu komórkowego, narządy wewnętrzne pracują w sposób ograniczony, pojawiają się także liczne choroby, jak na przykład astma, cukrzyca, choroby reumatyczne czy nowotworowe.

Książka Witamina D Superhormon. Jak zapobiegać chorobom spowodowanym jej niedoborem - oprawa miękka - Wydawnictwo Esteri.

Książka posiada 128 stron i została wydana w 2019 r.

Oceń, napisz recenzję/opinię [+]
  Bądź pierwszy - napisz opinię, recenzję o książce "Witamina D Superhormon. Jak zapobiegać chorobom spowodowanym jej niedoborem"
Produkty podobne:
Zapobieganie chorobom serca - okładka książki
Zapobieganie chorobom serca Robert E. Kowalski
Nigdy więcej chorób serca - okładka książki
Nigdy więcej chorób serca Louis J. Ignarro
Tabele składu i wartości odżywczej - okładka książki
Tabele składu i wartości odżywczej żywności Hanna Kunachowicz, Beata Przygoda, Irena Nadolna, Krystyna Iwanow