Wielki leksykon kulinarny - F. Jurgen Herrmann - opis książki:
Obszerne, nowoczesne wydanie encyklopedyczne, prezentujące szeroką wiedzę kulinarną z zakresu kuchni polskiej i międzynarodowej Książka zawiera ponad 17 000 haseł uporządkowanych alfabetycznie oraz około 1100 kolorowych ilustracji, zapoznaje ze składnikami zarówno klasycznych dań, jak też tymi, które pozwalają na przyrządzenie modnych potraw z kuchni różnych narodów. Leksykon adresowany jest do osób, które dopiero rozpoczynają kształcenie w branży gastronomicznej, oraz tych, które już pracują zawodowo, do pracowników gastronomii, techników żywienia i osób pracujących w handlu artykułami spożywczymi oraz do wszystkich, którzy chętnie gotują i pasjonują się sztuką kulinarną.Książka „Wielki leksykon kulinarny” - oprawa twarda - Wydawnictwo REA. Książka posiada 1070 stron i została wydana w 2013 r.
Oceń, napisz recenzję/opinię [+]
Bądź pierwszy - napisz opinię, recenzję o książce ""