pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

System prawa żywnościowego

Dane szczegółowe:
Wydawca: Wolters Kluwer business
Rok wyd.: 2017
Oprawa: twarda
Ilość stron: 576 s.
Wymiar: 175x245 mm
EAN: 9788380928794
ISBN: 978-83-8092-879-4
Data: 2017-03-07
Cena wydawcy: 239.00 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Opracowanie, mające charakter systemu prawa, ujmuje prawo żywnościowe jako wyodrębnioną dyscyplinę o znaczącym obszarze regulacji bezpieczeństwa i jakości żywności, zawierającą wymagania wobec rolników i przedsiębiorców w całym łańcuchu żywnościowym, w szczególności w zakresie higieny żywności, jej urzędowej kontroli, znakowania, reklamy i prezentacji. Obejmuje również problematykę analizy ryzyka (ocena, zarządzanie, informowanie) oraz systemów jakości żywności prawa publicznego (żywność ekologiczna, żywność genetycznie zmodyfikowana, żywność regionalna i tradycyjna, żywność wyróżniana znakiem władzy publicznej) i prywatnego. Omawia ponadto szczególne zagadnienia suplementów diety oraz praw człowieka w prawie żywnościowym, będących wyznacznikiem konstytucyjnej i międzynarodowej ochrony udzielanej prawu do odpowiedniej żywności.

Książka "System prawa żywnościowego" - Małgorzata Korzycka, Paweł Wojciechowski - oprawa twarda - Wydawnictwo Wolters Kluwer business. Książka posiada 576 stron i została wydana w 2017 r.