pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko: autor tytuł  24h
Ręce Marty i serce Marii - okładka książki
Ręce Marty i serce Marii pozycja dostępna
»
»
»
Ochrona danych osobowych i prawo do prywatności w Kościele
»
»
książka:

Ochrona danych osobowych i prawo do prywatności w Kościele

Dane szczegółowe:
Wydawca: Papieska Akademia Teologiczna
Oprawa: miękka
Ilość stron: 181 s.
Wymiar: 148x210 mm
EAN: 9788389017048
ISBN: 83-89017-04-0
Data: 2006-12-14
Cena wydawcy: 12.00 złpozycja niedostępna

Ochrona danych osobowych i prawo do prywatności w Kościele - ks. Piotr Majer - opis książki:

Materiały z Sympozjum zorganizowanego przez Instytut Prawa Kanonicznego przy Wydziale Teologicznym Papieskiej Akademii Teologicznej w Krakowie. Podjęty został temat ochrony danych osobowych w systemie prawa polskiego i kanonicznego. Pozycja została poszerzona o aneks zawierający tekst Ustawy o ochronie danych osobowych, Konwencję Rady Europy, Dyrektywę Parlamentu Europejskiego oraz Rady Unii Europejskiej.

Książka „Ochrona danych osobowych i prawo do prywatności w Kościele” - oprawa miękka - Wydawnictwo Papieska Akademia Teologiczna.

Książka posiada 181 stron i została wydana w 0000 r.

Spis treści:

– Ewa Kulesza, Ochrona danych osobowych a wolność sumienia i wyznania w prawodawstwie polskim
– Witold Adamczewski SJ, Swoboda Kościoła katolickiego w wypełnianiu jego misji w konkordacie polskim z 1993 roku
– Juan Ignacio Arrieta, Konferencje biskupów a ustawodawstwo o prawie do prywatności i ochronie danych osobowych
– Piotr Majer, Ochrona prywatności w kanonicznym porządku prawnym
– Aneks; Ustawa z dnia 29 VIII 1997 roku o ochronie danych osobowych, Konwencja nr 108 Rady Europy, Dyrektywa 95/46 Parlamentu Europejskiego oraz Rady Unii Europejskiej
Oceń, napisz recenzję/opinię [+]
  Bądź pierwszy - napisz opinię, recenzję o książce "Ochrona danych osobowych i prawo do prywatności w Kościele"