pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Nowe prawo żywnościowe Unii Europejskiej a systemy GMP GHP HACCP

Dane szczegółowe:
Wydawca: Ośrodek Doradztwa i Doskonalenia Kadr
Rok wyd.: 2006
Oprawa: miękka
Ilość stron: 278 s.
Wymiar: 165x235 mm
EAN: 9788374262606
ISBN: 83-7426-260-5
Data: 2014-04-09
pozycja niedostępna

Opis książki:

W przeciwieństwie do obecnie obowiązujących dyrektyw, które nie działają wprost na przedsiębiorcę a jedynie przez przepisy krajowe, nowe przepisy Unii Europejskiej zostały przygotowane w formie rozporzadzeń, które działają wprost na przedsiębiorcę oraz urzędową kontrolę żywności i są nadrzędne wobec przepisów krajowych, które mogłyby być z niezgodne z ich zapisami.

Rozporządzenia te odnoszą się zarówno do zagadnień dotyczących GMP, GHP, HACCP, ale również regulują sposób prowadzenia urzędowej kontroli żywności. Wymagania zawarte w nowych przepisach zaczną w wiekszości zapisów obowiązywać od 1 stycznia 2006 roku.

Niniejsza publikacja przedstawia problemy na jakie napotyka przemysł spożywczy, a także sposoby wdrożenia GMP, GHP i HACCP zgodnie z nowymi przepisami.

Książka "Nowe prawo żywnościowe Unii Europejskiej a systemy GMP GHP HACCP" - Jolanta Kowalska, Ewa Majewska, Mieczysław W. Obiedziński, Marek R. Zadernowski - oprawa miękka - Wydawnictwo Ośrodek Doradztwa i Doskonalenia Kadr. Książka posiada 278 stron i została wydana w 2006 r.