pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Jedzenie i uczty Jezusa. Kulinarny świat Palestyny pierwszego wieku

Dane szczegółowe:
Wydawca: Wydawnictwo Uniwersytetu Jagiellońskiego
Rok wyd.: 2014
Oprawa: miękka
Ilość stron: 224 s.
Wymiar: 160x235 mm
EAN: 9788323337003
ISBN: 978-83-2333-700-3
Data: 2014-10-29
33.55 
pozycja dostępna Wyślemy w czasie: 24 h

Opis książki:

Nie trzeba być kucharzem, by delektować się tą książką. Jest frapująca i bogata w informacje. Mam nadzieję, że w niej zasmakujecie. Bóg mi świadkiem, że dla mnie to była uczta.

Phyllis Tickle, autorka książki The Great Emergence Douglas E. Neel i Joel A. Pugh łączą wiedzę biblijną i gruntowną znajomość antycznej kultury basenu Morza Śródziemnego ze sztuką kulinarną, uzyskując doskonały rezultat. Nic więc dziwnego, że Przyszedł Syn Człowieczy: je i pije ; nic dziwnego, że psalmista radzi: Skosztujcie i zobaczcie .

Wielebny Herry T. Cook, ksiądz Kościoła Episkopalnego, autorksiążki Long Live Salvation by Works Nowy Testament pełen jest opowieści o tym, jak Jezus jadał w towarzystwie innych ludzi - od wystawnych uczt weselnych, po proste posiłki składające się z chleba i ryb. Jedzenie i uczty Jezusa, zapraszając czytelnika do stołu, pozwala w nowy sposób spojrzeć na życie w czasach biblijnych.

Książka "Jedzenie i uczty Jezusa. Kulinarny świat Palestyny pierwszego wieku" - Douglas E. Neel, Joel A. Pugh - oprawa miękka - Wydawnictwo Uniwersytetu Jagiellońskiego. Książka posiada 224 stron i została wydana w 2014 r. Cena 33.55 zł. Zapraszamy na zakupy! Zapewniamy szybką realizację zamówienia.