pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Jęczmień. Chemia i technologia

Autor książki:

Henryk Gąsiorowski

Dane szczegółowe:
Wydawca: Państwowe Wydawnictwo Rolnicze i Leśne
Rok wyd.: 1997
Oprawa: miękka
Ilość stron: 285 s.
Wymiar: 160x240 mm
EAN: 9788309016854
ISBN: 83-0901-685-9
Data: 2009-05-13
Cena wydawcy: 17.89 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Książka ta stanowi pierwszą monografię, w języku polskim, o jęczmieniu, o jego chemii i technologii oraz możliwościach wykorzystaniu w żywieniu człowieka. Została ona podzielona na cztery główne części. Pierwszą z nich stanowią przyrodniczo- rolnicze podstawy uprawy oraz morfologia i anatomia jęczmienia. Druga część dotyczy składu chemicznego ziarna jęczmienia, zawiera unikalny rozdział o związkach fenolowych ziarna. W trzeciej części umieszczono aspekty profilaktyczne oraz żywieniowe ziarna jęczmienia i jego przetworów, zaś w czwartej- przedstawiono współczesne możliwości wykorzystania tego zboża.

Książka "Jęczmień. Chemia i technologia" - Henryk Gąsiorowski - oprawa miękka - Wydawnictwo Państwowe Rolnicze i Leśne. Książka posiada 285 stron i została wydana w 1997 r.