pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Encyklopedia Polskiej Sztuki Kulinarnej

Autor książki:

Hanna Szymanderska

Dane szczegółowe:
Wydawca: REA
Rok wyd.: 2013
Oprawa: twarda
Ilość stron: 1064 s.
Wymiar: 170x240 mm
EAN: 9788371414626
ISBN: 978-83-7141-462-6
Data: 2008-11-13
Cena wydawcy: 99.00 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Unikalny zbiór 2400 typowo polskich przepisów, których nie może zabraknąć w nowoczesnej kuchni. Oprócz znanych receptur na polski rosół, czy kotlety schabowe, są wśród nich takie zapomniane specjały jak potrawy z raków i nalewki. Encyklopedia stanowi kompendium wiedzy o polskiej kuchni: dawnej, współczesnej i kresowej. Zawarto w niej terminologię używaną w kuchni polskiej, ujętą w dziale „Abecadło kulinarne, czyli od auszpiku do zasmażki”.

Książka "Encyklopedia Polskiej Sztuki Kulinarnej" - Hanna Szymanderska - oprawa twarda - Wydawnictwo REA. Książka posiada 1064 stron i została wydana w 2013 r.