pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Dietetyka i żywienie kliniczne

Autor książki:

Jan Chojnacki

(red.)
Dane szczegółowe:
Wydawca: URBAN & PARTNER
Rok wyd.: 2013
Oprawa: miękka
Ilość stron: 324 s.
Wymiar: 205x295 mm
EAN: 9788376098999
ISBN: 978-83-7609-899-9
Data: 2013-09-26
Cena wydawcy: 140.00 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Prawidłowe żywienie chorych stanowi integralną część procesu leczenia. Nauka o optymalnym żywieniu jest dziedziną bardzo dynamicznie się rozwijającą, wraz ze zmieniającymi się tradycjami żywieniowymi, upodobaniami kulinarnymi, technologicznymi procesami przetwórstwa i jakościowymi zmianami produktów żywieniowych.

Prowadzenie racjonalnej terapii wymaga więc kompleksowej i aktualnej wiedzy na temat fizjologii i patofizjologii procesu odżywiania, leczenia dietetycznego i żywieniowego w różnych zespołach chorobowych i zaburzeniach zdrowotnych. Tematyka poszczególnych rozdziałów Dietetyki i żywienia klinicznego obejmuje niemal wszystkie powyższe zagadnienia.

Publikacja jest opracowaniem wybitnych specjalistów z dziedziny żywienia klinicznego i jest dedykowana studentom dietetyki i nauk pokrewnych, a także praktykującym dietetykom klinicznym i lekarzom wszystkich specjalności.

Zalecenia żywieniowe i zasady dietoterapii w 18 różnych stanach chorobowych Każdy rozdział zawiera podsumowanie najważniejszych informacji, opisy przypadków klinicznych i zestaw pytań i odpowiedzi, uławiające powtórzenie wiadomości i samosprawdzenie

Książka "Dietetyka i żywienie kliniczne" - Jan Chojnacki (red.) - oprawa miękka - Wydawnictwo URBAN & PARTNER. Książka posiada 324 stron i została wydana w 2013 r.